Waarde van je huis verhogen uitgelicht
Klussen

Waarde van je huis verhogen, hoe doe je dat?

Waarde van je huis verhogen met klussen
Verhoog de waarde van je huis met klussen

Verhoog de waarde van je huis met een simpele klussen Je hebt een koopwoning, een huis waar je trots op bent. Toch ben je voornemens om te gaan verhuizen. Misschien vanwege een gezinsuitbreiding, door minder leuke buren of gewoon toe aan wat anders. Dit betekend dat je jouw huis moet gaan verkopen. Wanneer je besluit om je huis te verkopen, wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk voor krijgen. Wat kan je doen om de waarde van je huis te verhogen? Lees de volgende tips om de waarde van je huis omhoog te krijgen.

Klussen die je huis beter doen verkopen

Momenteel is er ontzettend veel vraag naar huizen. Dit is prettig voor iedereen wie zijn of haar huis wilt verkopen. Woningen welke te koop staan worden snel verkocht en vaak voor zeer gunstige prijzen voor de verkoper.

De verkoopprijs van een woning is afhankelijk van de locatie en het aanbod van soort gelijke woningen. Deze factoren kan je weinig aan veranderen. Wat je wel kunt doen is ervoor zorgen dat je huis er net wat aantrekkelijker uitziet als soort gelijke woningen. Met een aantal klussen kan je gemakkelijk de presentatie verbeteren. Laat je huis schitteren voordat je deze aanbied op de woningmarkt en laat een goede eerste indruk achter bij potentiele kopers met de volgende tips.

De eerste indruk

Een eerste indruk kan je maar één keer maken. Zorg er voor dat de woning er van buiten aantrekkelijk uitziet. Bij een eerste bezichtiging heeft een potentiele koper, bewust of onbewust, al een mening gevormd zodra de eerste stap op de drempel is gezet.

waarde van je huis verhogen met aanzicht
Een mooi voorkomen geeft een goede indruk

Waarde van je huis verhogen met de tuin

Een klus welke je binnen een dag gedaan kunt hebben is het bijwerken van de voor en achtertuin. De voortuin is vaak het eerste waar een kijker doorheen gaat. Snoei de heg netjes bij, ruim rommel op, leg scheve tegels recht en vooral, verwijder onkruid.

Je kunt de tuin dusdanig inrichten zodat het lijkt op een extra leefruimte. Schone tegels of een gemaaid gazon in combinatie met een aantal mooie potplanten creëren gezelligheid. Als je deze dingen combineert met een mooie tuinset maak je een ruimte waar men zich graag in zou willen begeven. Een gezellige tuinaccessoire aan de schutting en een mooie verlichting erbij en kijk eens hoe gezellig die tuin er uit kan zien. Dit zijn de kleine dingen die er om doen.

Vind hier mooie tuin accessoires:

DIY

De waarde van je huis verhogen met de buitenkant

De gevel van je woning kan een kijker de indruk geven wat de staat van de woning is. Heb je aanslag op de muren of ogen de muren vuil? Ga dan aan de slag met een hogedrukreiniger. Dit is het gereedschap voor het schoonmaken van muren maar ook terrastegels of bestrating. Efficiënt kan je simpelweg met water alles in no-time weer mooi en netjes maken.

Een ander onderdeel van de gevel geeft ook een bepalende indruk voor een potentiële koper. Dit gaat om deuren en kozijnen. Het is een absolute afknapper als de verf op deuren of kozijnen gaat afbladeren. Een echte must voordat je jouw woning te koop zet is deze delen van de gevel te voorzien van een nieuwe laag verf. Er kunnen verschillende mankementen aan verf zitten. Lees hier de meest voorkomende problemen bij schilderen en hoe je deze oplost > >

Huis verduurzamen voor een hogere waarde

Je kunt op meerdere manieren je huis verduurzamen. Het is een hele hype geworden om je huis te verduurzamen. Met het verduurzamen van je huis, gaat automatisch de waarde van je woning ook omhoog. Je kunt hiervoor een aantal stappen ondernemen. Denk hierbij aan het isoleren van muren of het plaatsen van zonnepanelen. Veel gemeentes zijn ook bezig om woningen gasvrij te maken. Door woningen gasvrij te maken probeert Nederland gaswinning te reduceren.

Waarde van je huis verhogen door te verduurzamen

Om de waarde van je huis te verhogen is verduurzamen een hele slimme optie. Niet alleen verhoog je zo de waarde van je huis maar kan je, zolang je er nog woont, ook besparen op energiekosten. Elke woning krijgt een energielabel mee. Bij nieuwbouw wilt een aannemer altijd een energielabel A halen. Door kleine aanpassingen aan een nieuw huis te doen, word de waarde hiermee verhoogd. Zo zal je nu weinig nieuwbouwwoningen tegenkomen zonder zonnepanelen of (drie)dubbel glas. Wil je zelf de waarde van je huis verhogen, Lees dan hier hoe je dit zelf kunt doen > >

Waarde van je huis verhogen met een aanbouw

Ben je echt van plan om het grootst aan te pakken, dan kan je de waarde van je huis verhogen met een aanbouw. Een aanbouw aan je woning betekend ook meer woonoppervlakte. Dit geeft een aanzienlijke meerwaarde voor je huis. Dit is wel een grote klus, zeker als je je huis wilt verkopen. Mocht je dit overwegen, bedenk dan goed wat je aan wilt bouwen. Je kan hierbij denken aan een bijkeuken of berging maar vaak heb je hier ook weer een bouwvergunning voor nodig. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie overkapping aan je huis te bouwen. Een mooi doe-het-zelf project en wellicht iets om ervaring mee op te doen voor je volgende huis. Op de blogpagina staat een artikel waarop uitgelegd wordt hoe jij zelf een overkapping kunt maken. Ga naar dit artikel > >

Simpele klussen waarmee je de waarde van je woning gemakkelijk kunt verhogen

Het kunnen de kleine dingen zijn die het doen. Simpele klussen zoals je hieronder kunt vinden, zorgen ervoor dat jij de waarde van je woning kan verhogen. Taken die vaak gemakkelijk zelf uit te voeren zijn. Voordat jij de eerste kijkers voor je huis krijgt, zorg er dan voor dat je de volgende zaken hebt nagelopen:

  • Zorg voor licht en luchtigheid. Ruim de woning op en was de ramen. Verplaats meubels welke de lichtinval tegen houden en bind gordijnen die net voor het raam zitten bij elkaar.
  • Witte muren. Niemand ergert zich aan wit in tegenstelling tot vreemde kleurencombinaties. Oud behang of verkleurde muren geven een drukke indruk waarop een potentiële koper mogelijk afknapt.
  • Maak ruimte. Een open ruimte geeft een vrij gevoel. Staat er voor het mooie net een kastje te veel of staat de salonstoel midden in de woonkamer? Plaats deze dan ergens anders, desnoods in een (tijdelijke) opslag.
  • Verwijder nare luchtjes. Huisdieren kunnen de onnodige luchtjes met zich meebrengen maar misschien rook je wel binnen. Maak je huis goed schoon en was de gordijnen. Zorg er wel voor dat het huis niet naar schoonmaakmiddel ruikt want dit kan ook een afknapper zijn.
  • Knap sporen van oude lekkages op. Lekkages zijn misschien wel de grootste angst voor huiseigenaren. Met zekerheid vertellen dat een lekkage is opgelost zal niet voldoende zijn om deze angst weg te nemen.
  • Vervang kapotte lampen.
  • Repareer kapotte kranen.
  • Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed openen en sluiten.
  • Vervang kapotte tegels in de keuken en badkamer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *