Schuur bouwen bouwtekening
Klussen

Schuur bouwen: Creëer zelf extra opslagruimte met Freds Bouwtekeningen

Heb je ooit gedroomd van het zelf bouwen van een schuur? Misschien heb je er nog geen één, of wil je een extra plek waar je tuinbenodigdheden, gereedschap of fietsen kunt opslaan. Wellicht wel om een hobbyruimte van te maken. Dit kan je gemakkelijk realiseren, zeker als je gebruikt maakt van de juiste hulpmiddelen. Ik gebruikte hiervoor de bouwtekeningen van Fred Schouten. Hiermee werd het zelf bouwen van de schuur een stuk eenvoudiger en lonender dan als ik dit zonder had gedaan. In dit bericht neem ik je mee door het proces van het zelf bouwen van een schuur en laat je de voordelen weten van Freds Bouwtekeningen. 

Waarom je eigen schuur bouwen?

Met de juiste motivatie kom je al een heel eind. Het is dus belangrijk om te weten waarom het een goed idee is om zelf een schuur te bouwen. De redenen welke ik hierbij kon bedenken:

 • Extra opslagruimte:  Een (extra) schuur biedt waardevolle extra opslagruimte voor alle spullen welke je liever niet in huis of buiten bewaard. Denk hierbij aan gereedschappen, fietsen, scooters en wie weet wat nog meer. Ik heb er zelf mijn vriezer in staan. 
 • Werkplaats: Voor de doe-het-zelver is een schuurde ideale plek om te klussen en projecten uit te voeren zonder dat je je druk hoeft te maken over rommel in huis. 
 • Hobbyruimte: Of je nu een fervent tuinier, houtbewerker of schilder bent, een schuur kan worden omgetoverd tot de perfecte ruimte om je hobby in uit te oefenen. 
 • Wooningwaarde: Het toevoegen van een goed gebouwde schuur kan de waarde van je woning verhogen. 
 
Stuk voor stuk goeie redenen om een schuur te bouwen. Maar hoe ga je te werk, waar moet je beginnen? De eerste stap is het belangrijkst en dat is het verzamelen van de juiste informatie. Een goed begin is immers het halve werk. 
Schuur bouwen met garagedeur

Schuur bouwen stap 1: Ontwerp uitzoeken

Een van de eerste stappen bij het bouwen van je schuur is het kiezen van het juiste ontwerp. Freds Bouwtekeningen bied een uitgebreide collectie ontwerpen voor schuren, variërend van eenvoudige en functionele opslagruimten, tot grotere en complexere werkplaatsen. Hier zijn enkel overwegingen bij het kiezen van het juiste ontwerp:

 

 • Grootte: Bepaal hoe groot de schuur moet zijn die je gaat bouwen. Kijk en meet naar de beschikbare ruimte op je terrein zorgvuldig en overweeg wat je erin wilt opslaan of doen. Een belangrijk uitgangspunt is dat de schuur voldoet aan je behoefte binnen de beschikbare ruimte.
 • Stijl:  De schuur moet bij de stijl van je huis en in de omgeving passen. Gelukkig biedt Freds Bouwtekeningen een divers aanbod ontwerpen en bouwtekeningen. Van traditioneel tot modern. 
 • Functies: zoals bij de grootte eigenlijk al benoemd, moet de schuur je behoefte vervullen. Bedenk welke functies je in je schuur wilt opnemen. Dit kan variëren van ramen voor natuurlijk licht tot werkbanken en opbergrekken. 

Voor het kiezen van het juiste ontwerp is Freds Bouwtekeningen een zeer geschikt hulpmiddel. Hier vindt je een scala aan ontwerpen die aan verschillende behoeften voldoen. Elk ontwerp wordt geleverd met gedetailleerde bouwtekeningen en stappenplannen zodat jij gemakkelijk een schuur kunt uitkiezen. 

Stap 2: materialen en gereedschappen.

Zodra je het ontwerp hebt gekozen, is het tijd om aan de slag te gaan met materialen en gereedschappen. Freds Bouwtekeningen bevat niet allee ontwerpen en stappenplannen, maar ook lijsten met de benodigde materialen en gereedschappen voor jouw project. Dit bespaart je aanzienlijke tijd en moeite bij het samenstellen van de benodigdheden. Het is raadzaam om eerst een lijst van de nodige materialen samen te stellen. Hiermee voorkom je dat je mis grijpt. Ook hierin zal Freds Bouwtekeningen je helpen. Bij de meeste ontwerpen zit zelfs al een complete materialenlijst. 

Bij de keuze van materialen is het belangrijk om te overwegen welke duurzaamheid en bescherming bieden tegen de elementen. Hout en metaal zijn veel gebruikte keuzes voor de schuurbouw. Freds bouwtekeningen heeft niet alleen een samengesteld pakket met bouwtekeningen, maar er is ook veel informatie over welke materialen het meest geschikt zijn voor welk onderwerp.

Als het gaat om gereedschappen, zorg ervoor dat je toegang hebt tot basisgereedschappen zoals: zagen, hamers, schroevendraaiers en boormachines. Afhankelijk van je ontwerp kunnen er gespecialiseerde gereedschappen nodig zijn, maar Freds Bouwtekeningen zal je hierover informeren.  

Stap 3: bouwen van de schuur

Nu ben je klaar om te beginnen met de bouw van je schuur. De gedetailleerde plannen in Freds Bouwtekeningen begeleiden je stap voor stap door het proces. Een aantal van de algemene stappen: 

 • Grondwerk: Begin met het voorbereiden van de plek waar je de schuur gaat bouwen. Verwijder onkruid en obstakels. Je zult ook de fundering moeten leggen, wat kan variëren van betonnen platen tot houten palen, afhankelijk van je ontwerp.
 • Frame Bouwen: Het frame vormt de basis van je schuur. Volg de in bouwinstructies van Freds bouwtekeningen om het frame correct en stevig te monteren. 
 • Wanden, dak en vloer: Voeg de wanden, het dak en de vloer toe volgens de instructies in je ontwerp. Zorg ervoor dat alles waterdicht en stevig is. 
 • Deuren en ramen: Installeer deuren en ramen volgens jouw behoeften. 
 • Afwerking: Na de basisconstructie kun je je schuur aanpassen met rekken, elektriciteit en andere voorzieningen. 
Frame voor schuur van hout

Stap 4: aanpassen en afwerken

Nu je schuur gebouwd is, kan je deze aanpassen aan je specifieke behoeften. Voeg opbergrekken of stellingen , werkbanken, verlichting en andere voorzieningen toe om de schuur naar jouw wensen functioneel te maken. 

Stap 5: genieten van je zelfgebouwde schuur

Zodra de schuur helemaal gebouwd en ingericht is, is het tijd om te genieten van alle voordelen welke je zelf hebt gecreëerd. Of het nu voor opslag  is, een werkplaats is geworden of een toevluchtsoord voor je hobby’s, je hebt nu een waardevolle aanvulling op je huis. 
Neem ook even een momentje wanneer je voor het eerst in je voltooide schuur stapt. Dit heb je zelf gemaakt, daar mag je best trots op zijn! 

De rol van Freds Bouwtekeningen

Freds Bouwtekeningen is een betrouwbare bron voor bouwprojecten. Het bouwen van een schuur is hier geen uitzondering op. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Freds bouwtekeningen:

 • Diverse ontwerpen:  Freds bouwtekeningen bied een breed scala aan ontwerpen, ook van schuren. Je kan gemakkelijk een ontwerp kiezen welke aan je behoefte voldoet. Er zouden wel 10.000+ bouwplannen in het pakket zitten.
 • Gedetailleerde plannen: Elk ontwerp heeft een eigen stappenplan. Deze plannen zijn zeer gedetailleerd en voorzien van duidelijke tekeningen en stapsgewijze instructies, waardoor het bouwproces gemakkelijk te volgen is. 
 • Materialen en gereedschappen:  Per ontwerp zitten ook duidelijke materiaallijsten en lijsten voor de nodige gereedschappen. Hiermee bespaar je niet alleen tijd maar ook geld door het in één keer kopen van de juisten materialen. 
 • Expertbegeleiding: De plannen zijn opgesteld door experts op het gebied van bouw en klusprojecten. Je kan dus zorgeloos vertrouwen op de kwaliteit en nauwkeurigheid van de bouwontwerpen. 
 • Ondersteuning voor Doe-het-zelvers: Freds Bouwtekeningen is dusdanig ontworpen, dat het geschikt is voor alle niveaus Of je nou een ervaren doe-het-zelver bent of dat je voor het eerst aan een bouwproject gaat beginnen, de plannen zijn ook voor jou geschikt. 

Freds Bouwtekeningen is een waardevolle aanvulling van je bouwproject(en), ongeacht je vaardigheidsniveau. Of je nu een simpele opslagschuur wilt bouwen of een uitgebreide werkplaats, met Freds Bouwtekeningen heb je de juiste begeleiding en uitstekende plannen waardoor het proces veel gemakkelijker, effectiever en efficiënter zal verlopen! 

Conclusie

Het bouwen van je eigen schuur is een lonende onderneming die je extra opslagruimte, een werkruimte of een toevluchtsoord voor je hobby’s biedt en extra waarde aan je woning toevoegt! Met de hulp van Freds Bouwtekeningen wordt dit proces een stuk eenvoudiger en haalbaarder, ongeacht je ervaringsniveau met klussen of bouw. 

Waar wacht je nog op? Pak je gereedschap en Freds Bouwtekeningen en begin met het realiseren van je droomschuur. Het is een investering in je huis en je levensstijl waar je nog vele jaren van zult genieten. Met Freds Bouwtekeningen  ben je goed op weg naar een succesvol bouwproject en een schuur waar je trots op kunt zijn! ontdek 

Meer bouwprojecten ontdekken?

Op de blogpagina van deze website staan meerdere doe-het-zelf projecten. Helaas kan deze pagina het aantal projecten (meer dan 10.000!!!) van Freds Bouwtekeningen evenaren. Direct ontdekken wat er allemaal zit in Freds Bouwtekeningen? Ga dan naar de bron en klik door naar de website van Freds Bouwtekeningen:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *