Zelf een poppenhuis maken
Bouwwerken

Poppenhuis maken? Gebruik deze bouwtekening

Een poppenhuis, hoe nostalgisch klinkt dat! Een echt poppenhuis is gemaakt van hout. Het maken hiervan kan jij zelf als je de juiste hulpmiddelen hebt. Vind de juiste bouwtekening voor een poppenhuis en verras een kind met dit mooie speelgoed.

 

 

Veel kinderen zijn tegenwoordig al gewend aan een scherm. De meeste zijn niet meer van een telefoon, tablet of televisie af te slaan. Wat dacht je van het zelf maken van een poppenhuis maken voor die kleine. Stel je dat gezicht eens voor als je een kind kan verassen met een zelf gemaakt poppenhuis van hout. Wil je weten hoe je dit doet en wat de benodigdheden hiervoor zijn? Lees dan snel verder.

Poppenhuis zelf maken met bouwtekening

Poppenhuis kopen of zelf maken?

Als je dit artikel aan het lezen bent, heb je waarschijnlijk al gezocht naar het kopen van een poppenhuis. Het zal wel even schrikken geweest zijn toen je de prijzen zag… Poppenhuizen zijn behoorlijk prijzig. De prijzen van poppenhuizen variëren behoorlijk. Voor een laag bedrag heb je niets speciaals. Wil je een mooi poppenhuis, dan zullen de prijzen al snel oplopen tot in de honderden euro’s.

 

Wil je echt zoveel geld uitgeven voor een poppenhuis of kan dit goedkoper? Het antwoord hierop is simpel: Ja dat kan veel goedkoper. Je zal er alleen de juiste middelen voor moeten hebben en wat tijd in moeten steken. Maak er zelf één. Een origineel poppenhuis waarvan jij zelf de kwaliteit bepaald!

 

Lees snel verder en ontdek hoe dit goedkoper kan. 

Kan ik zelf een poppenhuis maken?

Als je tegen een doe-het-zelver begint over het maken van een poppenhuis, zal deze snel zijn handen hier van af trekken. Een poppenhuis maken is niet heel gemakkelijk. In een poppenhuis zitten veel details. Echt een precisie werkje.

Het zal dan ook de nodige moeite kosten om een mooi poppenhuis te kunnen maken. Hiervoor heb je de juiste materialen en benodigdheden nodig. Maar jij bent die doe-hoe-zelver de baas. Met een goede bouwtekening en uitgewerkt stappenplan, zet jij zo een poppenhuis in elkaar. Zowel een goede bouwtekening en stappenplan vind je in dit artikel.

Bouwtekening van een poppenhuis downloaden

Je kan op het internet uren zoeken naar een goede bouwtekening. Waar kan je een goede bouwtekening van een poppenhuis downloaden? Je zal niet snel een complete bouwtekening vinden welke je gratis kunt downloaden.

Je kunt beter de vraag stellen: hoeveel heb je ervoor over, wat is de vreugde van een kind waard?

 

Goede bouwtekeningen zijn vaak erg duur, zeker als het zo’n specifieke is. Het is goed om je daarom te verdiepen in de mogelijkheden. Een goede bouwtekening moet aan een aantal zaken voldoen. Waar een bouwtekening aan moet voldoen kun je lezen in dit artikel:

Bouwtekening poppenhuis downloaden

Stappenplan om zelf een poppen huis te maken

Grote projecten lijken altijd snel klaar. Een nieuwbouw wijk of flat lijkt soms wel zo uit de grond gestampt. Dit geld niet voor een poppenhuis. Het maken van een poppenhuis is precisiewerk. Dit kost nou eenmaal wat meer tijd. Hou er dus rekening mee dat dit bouwproject wat tijd in beslag gaat nemen.

 

Voordat je begint met het zelf maken van een poppenhuis, is het goed om een stappenplan te maken. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en alle benodigdheden in huis hebt.

 

Omdat een poppenhuis uit vele kleine onderdelen bestaat, heb je een grote voorsprong als je alle plankjes van te voren op maat zaagt. Let er op dat je de plankjes met dezelfde afmetingen goed sorteert. Markeer de onderdelen desnoods met een potlood.

Niet teveel willen voorbereiden? Maak gebruik van Freds Bouwtekeningen. Lees hier meer!

Poppenhuis van hout maken zonder bouwtekening

Je moet van goede huizen zijn om uit je hoofd een poppenhuis van hout te maken. Er zijn ontzettend veel details. Kleine onderdelen maken het een precisiewerkje. Naast een goed stappenplan is een bouwtekening hier wel echt op z’n plek. Een bouwtekening voor een poppenhuis van hout heeft meerdere voordelen.

 

Je bent beter voorbereid. Daarnaast geeft een goede bouwtekening aan hoe je van hout een poppenhuis in elkaar kunt zetten. Dit is een van de benodigdheden welke niet mogen missen bij jouw bouwproject.

Houten poppenhuis maken met een bouwtekening

Bouwtekening van een poppenhuis kopen

Het vinden van een de juiste bouwtekening van een poppenhuis is haast onmogelijk. Je zal ongetwijfeld een download kunnen vinden, maar al snel zal je erachter komen dat deze incompleet is. Voor een dubbeltje ga je bij deze niet op de eerste rij komen. De volgende optie is een bouwtekening van een poppenhuis is kopen.

 

Koop een bouwtekening van een poppenhuis niet zomaar. Doe eerst wat vooronderzoek. Je wilt wel waar voor je geld. Een goede optie om een bouwtekening te kopen is bij Freds Bouwtekeningen. Hierover lees je verderop meer.

Inrichten van een poppenhuis

Heb jij alle stappen van het stappenplan en de bouwtekening gevolgd, dan staat je poppenhuis in elkaar. Het houten poppenhuis zal voor de klusser al als een voltooid project voelen. Hier kom je bij kleine kinderen helaas niet mee weg. Het is tijd om het poppenhuis in te richten. Meubeltjes en decoraties maken, kamers verven, kleedjes knippen. Kortom: de inrichting maken.

 

Het verven van de muren is ook een tijd rovend klusje. Schilder niet te dik om druipers te voorkomen. Net als bij het schilderen van een kamer, kan je ook hierbij tegen een aantal problemen aanlopen. Zie hiervoor het artikel: veel voorkomende problemen bij schilderen. Het schilderen is het leukst is om met een kind te doen. Kinderen vinden het fantastisch om met verf te spelen en om kleuren uit te mogen kiezen.

 

Heeft elke kamer een mooie kleur gekregen, dan is het tijd om het interieur te maken. Het inrichten van een poppenhuis is het zelfde als een normaal huis alleen met kleinere meubeltjes. Kleine meubeltjes kan je maken van verschillende materialen. Het is mogelijk om dit te maken van karton of hout. Karton is wat zwakker en zal je voorzichtig te werk moeten gaan. Hout is een stuk sterker maar een behoorlijk priegelwerkje. Wat dacht je van een soort van beeldhouwen? Niet iets uit steen hakken maar uit Kurk. Kurk is een fijn materiaal om meubeltjes te maken voor een poppenhuis. Dit materiaal kan je gemakkelijk snijden tot een leuke meubeltje. Smeer het meubel in met lijm om het sterk te houden en een goede onderlaag te geven voor verf.

miniatuur meubeltjes maken

Bouwtekening voor een poppenhuis downloaden

Kriebels in je handen gekregen na het lezen van dit artikel? Je kunt nu direct aan de slag met het maken van een poppenhuis. Het enigste wat je nodig hebt is een goede bouwtekeningen. Freds Bouwtekeningen bied hier een mooie oplossing voor. Een bouwtekeningen pakket met ruim 10.000 bouwtekeningen, ook voor poppenhuizen. 

 

Download het pakket van Freds Bouwtekeningen nu en maak gebruik van een tijdelijke aanbieding. Voor €67,- krijg je gelijk levenslange toegang tot al deze bouwtekeningen. 

 

Na het maken van een poppenhuis kan je aan de slag met nog vele andere bouwprojecten. Maar dat is nog niet alles. Als je gebruik maakt van bonuslink, krijg je nog veel meer extra’s . Benieuwd naar deze extra’s? Klik dan nu op onderstaande link en ga naar de bonuspagina van Freds Bouwtekeningen en download direct!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *