Gratis bouwtekening van een hoekbank
Bouwwerken

Gratis bouwtekening hoekbank, vind het hier!

Gratis bouwtekening hoekbank

Jij bent voornemens om een hoekbank te maken voor in je tuin. Om jezelf hier goed op voor te bereiden ben je opzoek naar een bouwtekening. Een goeie maar ook een gratis bouwtekening van een hoekbank. Maar waar vind je deze? Een kleine verassing, die vind je hier!

Net als bij een huis is het handig om een goede bouwtekening met een duidelijk stappenplan te hebben. In de bouw gebruiken ze ook niet voor niets bouwtekeningen. Zo kan je simpele foutjes voorkomen zoals verkeerd meten of de gedeeltes verkeerd aan elkaar schroeven.

Gratis bouwtekening hoekbank

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo wil je een goede en gratis bouwtekening van een hoekbank, een materialenlijst en een stappenplan. Het totaalpakket is vaak lastig te vinden. Bouwtekeningen zijn vaak incompleet, in vreemde talen, missende onderdelen of vooral behoorlijk duur. Om je te laten zien waar je goede en complete bouwtekeningen kunt vinden wordt hier een klein voorproefje weg gegeven: een gratis bouwtekening van een hoekbank!

Wat heb je nodig voor het maken van een hoekbank?

Buiten een bouwtekening kan je weinig zonder de juiste materialen. Wat heb je dan allemaal nodig? Om je goed op weg te helpen met jouw bouwproject, vind je hierbij een lijst van de materialen en gereedschappen welke je nodig hebt. Schrijf de materialen welke je nodig hebt op een lijstje zodat je jezelf onnodige ritten naar de bouwmarkt bespaard. Bereid jezelf goed voor en voorkom de ergernis van misgrijpen.

Materialen voor bij gratis bouwtekening van een hoekbank

De lijst met materialen welke je allemaal nodig hebt voor het maken van een hoekbank is als volgt:

Gereedschap:

  • Accuboortol

Laad van te voren de accu van je accuboortol op zodat je niet hoeft te wachten als je alle materialen al klaar hebt liggen. Heb je een tweede accu, des te beter en laad beide op. Vergeet je kruiskopbitje en een boor van 5ø niet klaar te leggen.

Accuboormachine voor maken van hoekbank met gratis bouwtekening
  • (decoupeer)zaag

Planken kan je op maat laten zagen bij de bouwmarkt, maar een echte doe-het-zelver wilt natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen. Heb je een decoupeerzaag, dan gaat het zagen een stuk gemakkelijker. Let op dat je bij het zagen met een decoupeerzaag altijd het aanzichtkant van het hout naar beneden laat wijzen tijden het zagen om rafels en kartels te voorkomen.

Decoupeerzaag voor bouwen van hoekbank met gratis bouwtekening

Planken kan je op maat laten zagen bij de bouwmarkt, maar een echte doe-het-zelver wilt natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen. Heb je een decoupeerzaag, dan gaat het zagen alleen maar gemakkelijker.

Materialen:

  • Schroeven

Voor dit bouwwerk heb je maar 1 soort schroef nodig. Met een doosje á 200 stuk heb je meer dan voldoende. Elke schroef welke in dit bouwproject gebruikt word is een schroef van 5ø bij 50mm lang.

Schroeven voor hoekbank met gratis bouwtekening
  • Douglashout

Voor dit bouwproject is douglashout te beste optie. Douglashout heeft de eigenschap dat het gemakkelijk bewerkbaar is doordat het (enigszins) flexibel maar stevig is. Douglashout worden doorgaans verkocht in planken van 3 meter lang. Dit is voor dit bouwproject dan ook de meest geschikte lengte. Steigerhout is in deze ook een goede optie. Buiten dat de eigenschappen van het hout nagenoeg gelijk zijn, is dit vaak ook een stuk goedkoper. Als je alles zelf op maat gaat zagen is het verstandig om van te voren uit te rekenen hoeveel planken je nodig hebt, dit voorkomt het onnodige bijbestellen / kopen. Vergeet ook vooral niet een paar planken extra te bestellen voor als je een keer een meetfout maakt. In de materialenlijst op de bouwtekening vind je precies de aantallen planken en de daarbij behorende afmetingen.

Waar vind je goede bouwtekeningen?

Het is haast geen doen om gratis / goedkope bouwtekeningen te vinden welke dan ook nog is compleet is. Heb je uiteindelijk een goede bouwtekening gevonden, dan hangt daar vaak een hoog prijskaartje aan. Een welbekende aanbieder van goede en complete bouwtekeningen is Fred Schouten. Fred heeft zijn passie geprobeerd toegankelijk te maken voor iedereen. In de jaren dat Fred veel aan het klussen was, heeft hij ook veel bouwtekeningen gemaakt en verzameld. Omdat hij de ellende kent van het uren lang zoeken op het internet naar goede bouwtekeningen, heeft hij een eigen product ontwikkeld, Fred’s bouwtekeningen.

Fred bied een pakket aan met meer dan 10.000 bouwtekeningen. Stuk voor stuk van goede kwaliteit, met een duidelijk stappenplan en een materialenlijst. Alle afmetingen van de materialen worden goed en duidelijk aangegeven, maar er is meer. Als je besluit om het pakket van Fred aan te schaffen, heb je niet alleen levenslange toegang tot de duizenden bouwtekeningen maar nog wat extra bonus producten ook. Benieuw? Klik op de knop om snel een kijkje op de website van Fred en profteer van het goedkope pakket welke hij aanbied!

Gratis bouwtekening van hoekbank

Praatjes vullen geen gaatjes natuurlijk, jij bent opzoek naar een gratis bouwtekening van een hoekbank. Tijd om te beginnen met jouw bouwproject. Mocht je op je zelfgebouwde hoekbank zitten maar nog niet uit geklust zijn? Deze gratis bouwtekening van de hoekbank word je aangeboden door Fred Schouten. De gratis bouwtekening van o.a. een hoekbank kan je vinden in de gratis klusbundel waarin Fred je maar liefst 3 gratis bouwtekeningen aanbied. Vind de gratis bouwtekening van een hoekbank, een steigerhouten tuinstoel of tafel op de website van Fred!

Elk van de bouwtekeningen van Fred ziet er op deze wijze uit en heeft per bouwtekening een bijgevoegd stappenplan. Bovenaan de website van Fred vind je de gratis klusbundel. Maak hier gebruik van en krijg zo een gratis voorproefje over een van de vele bouwtekeningen welke Fred aanbied!

Fred's bouwtekeningen gratis hoekbank

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *