Bouwwerken

Bouwtekeningen steigerhout, hoekbank of bed maken?

Steigerhouten meubelen maken met bouwtekeningen
Voorbeeld van bouwtekeningen voor een steigerhouten bed of hoekbank

Je bent op deze pagina gekomen omdat je opzoek bent naar bouwtekeningen van meubels van steigerhout. Waar vind je deze bouwtekeningen en hoe weet je of je een goede bouwtekeningen hebt gevonden? In dit artikel gaan we doornemen wat een goede bouwtekening is. Tevens vind je hier bouwtekeningen voor het maken van een bed en hoekbank van steigerhout.

Ben jij klaar om aan de slag te gaan? Steek je handen uit de mouwen en begin aan jouw bouwproject. Vind bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen en begin aan jouw bouwproject.

Waarom bouwtekeningen gebruiken?

Je kunt aan de slag met het maken van meubels van steigerhout zonder bouwtekeningen. De kans zal dat je een aantal keren naar de bouwmarkt moet rijden omdat je te weinig materialen hebt verzameld of dat het meubel uiteindelijk instabiel zal zijn doordat je hout niet op het juiste formaat hebt gezaagd.

Bouwtekeningen geven een goede basis voor het begin van jouw steigerhouten bouwproject. Met goede en complete bouwtekeningen kan jij je goed voorbereiden op jouw steigerhouten project. Het zelf maken van meubels klinkt vaak goedkoper dan het kopen van een kant en klaar meubel. Dit is niet altijd het geval. Met een slechte voorbereiding kan het zelf maken van een steigerhouten meubel, duurder uitpakken dan het kopen van een kant en klaar meubel. Voorbereiding is uiterst belangrijk en bouwtekeningen voor meubels van steigerhout zijn hiervoor een zeer geschikt hulpmiddel.

Download hier direct bouwtekeningen > >

Wat is een complete en goede bouwtekening?

Je kunt uren kunt uren zoeken op het internet naar goede en complete bouwtekeningen. Heb je dan eindelijk wat gevonden, is de kans groot dat dit niet de bouwtekening is waar je naar opzoek bent. De informatie op tekeningen klopt vaak niet of de bouwtekening is incompleet. Goede bouwtekening moet aan een aantal zaken voldoen zoals:

 • Materialenlijst
 • Duidelijke afmetingen
 • Stappenplan

Bij de meeste (gratis) bouwtekeningen zal een van deze punten missen of incompleet zijn. Heb je een complete bouwtekening gevonden, dan is de kans dat deze veel geld kost.

Bouwtekeningen voor steigerhout meubel
Zou jij met deze tekening een stoel kunnen maken?

Bouwtekeningen steigerhouten meubelen

Het maken van steigerhouten meubelen is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Van steigerhout kan je hele mooie meubels maken, zeker als je hierbij de juiste bouwtekeningen gebruikt. Wil jij graag complete en goede bouwtekeningen gebruiken voor het maken van steigerhouten meubels, moet je wel weten waar je deze kunt vinden.

Waar kan je bouwtekeningen voor meubelen van steigerhout vinden en downloaden?

Je kunt zelf opzoek gaan naar bouwtekeningen. Het internet is hier een geschikte optie voor maar je kan ook naar een bouwmarkt gaan. Echter zal je er snel achter komen dat je veel geld moet betalen voor een enkele bouwtekening. Fred Schouten kent deze problemen. Het vinden van incomplete- of veel geld moeten betalen bouwtekeningen.

Het maken van steigerhouten meubelen was een van de grote hobby’s van Fred. In de jaren dat hij hiermee bezig was, heeft Fred ontzettend veel tekeningen verzameld. Hij kent de zoektocht naar goede bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen. Ook de frustratie welke dit met zich mee kan brengen. Vanwege deze frustratie is Fred’s Bouwtekeningen ontstaan.

Download bouwtekeningen steigerhout
Vind je bouwtekeningen op het internet

Fred’s Bouwtekeningen, oplichting of waar voor je geld?

Fred’s Bouwtekeningen is het best verkochte bouwtekeningenpakket in Nederland en België. Een bouwtekeningenpakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen waar jij levenslange toegang tot kunt krijgen. Met de bouwtekeningen in dit pakket kan je niet alleen steigerhout gebruiken voor jouw bouwprojecten maar vind je veel meer inspiratie voor het maken van bouwwerken. Van groot tot klein, van salontafeltje tot complete overkapping.

Voor maar €67,- kan jij dit bouwtekeningenpakket downloaden. Je krijgt toegang tot meer dan 10.000 complete bouwtekeningen. Daarnaast loopt er nu een speciale korting op dit pakket. Een van de voordelen is gratis software voor het maken van je eigen bouwtekeningen ter waarde van €97,-. En dit is nog lang niet alles. Gebruik onderstaande link voor een korting van €230,-!

Gebruik deze link voor €230,- korting op het Fred’s Bouwtekeningen pakket > >

Bouwtekeningen steigerhout, bed of hoekbank gratis

Met 10.000 bouwtekeningen heb je keuze genoeg voor het maken meubels van steigerhout. Ben je benieuwd hoe deze bouwtekeningen van Fred’s Bouwtekeningen er uit zien? Dat is best begrijpelijk. Je wilt natuurlijk wel weten wat je koopt. Hieronder zie je een tweetal bouwtekeningen uit het pakket van Fred. Bouwtekeningen van een steigerhouten hoekbank en van een steigerhouten bed. Begin direct met een bouwprojecten zoals deze voorbeelden met bouwtekeningen.

Hoe maak je een bed van steigerhout?

Een bed van steigerhout is mooi. Een zelfgemaakt bed van steigerhout is mooi en geeft ook nog eens een zelf voldaan gevoel als deze klaar is. Kan je zelf een bed van steigerhout maken? Ja zeker, met de juiste middelen kan iedereen dat zelf. Een van deze middelen zijn bouwtekeningen. Tekeningen voor een bed van steigerhout helpt je met de voorbereiding van jouw bouwproject.

Hier vind je een bouwtekening waarmee je een bed welke je van steigerhout kunt maken. Klik op deze tekening voor het downloaden van de volledige bouwtekening. Ben je benieuwd naar meer van dit soort bouwtekeningen voor het maken van meubels van steigerhout? Lees snel verder over de bouwtekeningen van Fred Schouten!

Bouwtekeningen steigerhouten bed tweepersoons
Gedeeltelijke bouwtekening voor tweepersoons bed

Zelf een hoekbank van steigerhout maken met bouwtekening

Net als bij het maken van een bed, kan je ook zelf een hoekbank van steigerhout met bouwtekeningen maken. Zoals als bij elk bouwproject is een bouwtekening een hulpmiddel welke je hierbij goed kunt gebruiken. Denk eens aan hoe mooi verhaal je kunt vertellen wanneer je visite plaatst neemt op jouw zelfgebouwde steigerhouten hoekbank!

Een bouwtekening van een hoekbank welke je hier vind geeft je de juiste handvaten om te beginnen met jouw bouwproject. Dit is maar een van de bouwtekeningen van een bank van steigerhout. Klik op de link voor meer uitleg over de bouwtekeningen van Fred Schouten en het maken van een lounge bank voor buiten.

Bouwtekeningen hoekbank steigerhout

Bouwtekeningen voor steigerhout downloaden

Waar kan je bouwtekeningen voor meubels van steigerhout downloaden? Dat kan je doen door op onderstaande afbeelding te klikken. Download direct een bouwtekeningenpakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen. Maak je eigen kippenhok of een eettafel. Ben je benieuwd hoe je zelf een overkapping kunt maken? Lees dan eens het artikel hoe je zelf een overkapping kunt maken.

Bouwtekeningen steigerhouten meubelen

Wat voor bouwtekeningen voor steigerhout bij Fred Schouten?

Voor bouwtekeningen van verschillende meubels zoals die van steigerhout kan je terecht bij Fred’s Bouwtekeningen. Beter gezegd, je kan voor elk soort meubel wel een bouwtekening vinden in het bouwtekeningenpakket van Fred. Steigerhouten meubelen zijn zo populair dat je dit in veel huizen terug vind. Toch is dit niet alles wat je bij Fred’s Bouwtekeningen kunt vinden. Een kleine greep uit het assortiment bouwtekeningen van Fred Schouten:

 • Banken
 • Bar
 • Bedden
 • Bijenkasten
 • Biljarttafels
 • Bloembakken
 • Boekenkasten
 • Bureaus
 • Buitenkeukens
 • Carports
 • Hondenhokken
 • Kapstokken
 • Kasten
 • Keukens
 • Kippenhokken
 • Kliko- prullenbakken ombouw
 • Konijnenhokken
 • Kurken
 • Poezenhokken en krabpalen
 • Raamluiken
 • Schommels
 • Schuttingen en poorten
 • Schuurtjes en afdakjes
 • Tafels
 • Trappen
 • Vogelhuisjes
 • En nog veel meer > >

Steigerhout is niet goedkoop en daarom is het ook verstandig om gebruik te maken van bouwtekeningen. Bereid je goed met het behulp van bouwtekeningen en gebruik steigerhout optimaal. Gebruik bouwtekeningen niet alleen voor het bewerken van steigerhout maar ontdek nog vele meerdere bouwprojecten.

Meubelen van steigerhout zelf maken met bouwtekeningen

Wil jij meer meubelen maken van steigerhout met behulp van bouwtekeningen? Dan weet je nu waar je terecht kunt. Op de blogpagina vind je nog veel meer ideeën voor het zelf maken van meubelen van steigerhout. Het blijft een aanrader om bouwtekeningen te gebruiken als jij meubelen gaat maken, zeker als je deze maakt van steigerhout. Hiermee ben je verzekerd van een goede voorbereiding.

Zoek je meer klustips of tips over gereedschappen, scrol dan eens verder door de blogpagina. van Eigenbouwwerk.nl.

Je kunt ook inspiratie opdoen op website van Fred’s Bouwtekeningen. Klik op onderstaande knop om kennis te maken met Fred’s Bouwtekeningen. Op zijn website staan veel artikelen over klussen net zoals deze. Maak gebruik van de korting welke momenteel loopt en klus er op los!

DIY meubels maken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *