Boormachine van Bosch kopen
Gereedschappen

Boormachine van Bosch kopen?

Logo

Een boormachine van Bosch kopen is niet heel moeilijk, zolang je maar weet voor welke klus je hem nodig gaat hebben. Ben je een doe-het-zelver die thuis zo nu en dan wat simpele boor- of schroefwerkzaamheden verricht of ben jij de echte vakman welke bouw en/of sloopwerkzaamheden verricht om brood op de plank te krijgen? Bosch heeft hier een onderscheid in gemaakt in zijn productlijn. Dit maakt het voor de consument een stukje gemakkelijker om een keus te maken in het soort boormachine welke diegene wilt kopen. Het onderscheid welke Bosch heeft gemaakt is tussen de thuisklusser (groen) en de professional (blauw).

Twijfel je over welke boor geschikt is voor de klus welke je wilt uitvoeren? In dit artikel worden de verschillende soorten boren van Bosch uitgelegd. Mocht dit onvoldoende informatie zijn, lees dan het artikel over verschillende soorten boormachines.

Boormachine van bosch kopen?

Boormachine van Bosch in het groen

De groene productlijn is ontwikkeld voor mensen die af en toe schroef- en boorwerkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het ophangen van een schilderij, een boekenplank aan de muur zetten of een kast in elkaar schroeven. De wat eenvoudigere klussen rond om de woning welke je zelf kunt uitvoeren. Deze klussen worden je nog gemakkelijker gemaakt met het gereedschap van Bosch. De groenlijn heeft een serie boormachines welke net iets minder luxe uitgevoerd en zijn iets beperkter in de mogelijkheden dan de gereedschappen uit de professionele blauwe productlijn.

Boormachine van Bosch in het blauw

Voor mensen die gereedschap elke dag gebruiken en dus vaak voor professionele doeleinde, zoeken vaak naar wat krachtiger en duurzamer gereedschap. Dit is in de blauwe productlijn van Bosch uitgevoerd. De groenlijn is niet minder duurzaam maar meer gemaakt voor niet dagelijks gebruik. De blauwlijn is voor zware en intensieve klussen zoals renovatieprojecten of bouwwerkzaamheden uitermate geschikt. De prijzen van de blauwlijn zullen iets hoger liggen dan de groenlijn.

Bosch boormachine met accu

Zo af en toe eens wat schroef- en boorwerkzaamheden of wekelijks aan het klussen? Een compacte Bosch boormachine met een accu is een fantastische hulp in en rond het huis. Een snoerloze boormachine zorgt ervoor dat je in veel vrijheid kunt bewegen, niet hoeft te zoeken naar een stopcontact en vooral niet hoeft te zeulen met verlengsnoeren. Wil je voor een scherpe prijs een accuboormachine kopen welke ook nog eens voorzien is van geïntegreerde verlichting? Dan is de Bosch GSR de boormachine voor jou. Deze boor heeft een boorcapaciteit in diameter van 19mm en 10mm in metaal.

Accuboortol bosch

De GSR is voorzien van twee mechanische versnellingen. Daarnaast gaat schroeven gemakkelijk met een koppel van maar liefst 30Nm. De accuboormachine word geleverd met twee lithium-ion 12 Volt accu’s: 2,0 en 4,0Ah, een acculader, een handige opberg etui en een mooi 39-delig accessoire set . Dat is een mond vol, en dat voor een prijs van nog geen €150,-.

Bosch schroefboor / slagschroevendraaier

De slagschroevendraaier van Bosch is het apparaat wanneer je veel schroefwerkzaamheden moet verrichten. Ga jij aan een project beginnen waarbij je veel moet schroeven, bekijk dan eerst eens de Bosch GDR slagschroevendraaier. Door de kleine omvang en het softgrip handvat van deze boor kan je op de meest beperkte hoeken en ruimtes alsnog gemakkelijk schroeven. Met een ontzettend lange levensduur en hoge precisie kan je met deze kleine boor in de meest lastige ruimtes alsnog gemakkelijk schroeven.

Door het 2-traps PowerControl systeem in de boor kan je met hoge nauwkeurigheid schroeven. Deze techniek zorgt er ook voor dat kleine schroeven haast niet meer dol draaien. In de boor zit een LED-ringlicht voor wanneer je op donkere plaatsen aan het werk bent. Tevens heeft het lichte gewicht (incl. accu) van maar liefst 1000 gram het voordeel dat je gemakkelijk boven lichaamshoogte kunt werken. Door de compacte behuizing is de schroefboor ook nog is gemakkelijk te bedienen.

Slagschroevendraaier

Met een onbelast toerental van 0 – 1.200 / 2.600 min-1 laat de Bosch GDR schroefmachine zien dat deze in de top van de slagschroevendraaiers thuis hoort. Het apparaat heeft een maximaal draaimoment van 110 Nm waarmee harde schroefverbindingen zonder problemen in de meest hardnekkige houtsoorten gedraaid kunnen worden.

De Bosch GDR kan je al in je bezit hebben voor nog geen €140.-. Let hierbij wel op dat je voor deze prijs een boormachine koopt zonder accu en acculader. Ben je al in het bezit van minimaal één accu en acculader, dan is een losse schroefmachine een goede optie. Mocht je er toch een of meerdere accu’s bij nodig hebben, kijk dan eens naar de Bosch GDR 06019G5100. De slagschroevendraaier koop je in dit geval met 2 accu’s, een accuoplader en een handige opbergkoffer voor een kleine €270.-.

Klopboormachine van Bosch

Een klopboormachine word gebruikt voor het boren van gaten in hout, metaal, gips en verschillende steensoorten. Een boormachine van Bosch zijn wel bekend, met name de klopboormachines. Bosch heeft wel 10 verschillende klopboormachines Ben je opzoek naar een lichte maar wel een krachtige klopboormachine? Dan is de Bosch Universal Impact 800 de moeite waard om is onder de loep te nemen. Door de klopfunctie in deze klopboormachine kun je in hardere steensoorten zoals bakstenen boren met een maximale boordiameter van 14mm. Bij het boren in hout ligt de boorcapaciteit op 30mm en in metaal kan dit wel tot 12mm.

Bosch klopboormachine kopen

De Universal Impact 800 klopboormachine word elektrisch aangedreven met een snoer. De boor kan het dus net zo lang volhouden als jij dat kan. Door het tweede handvat voor extra grip en controle tijdens zware boorwerkzaamheden en een gewicht van maar slechts 1,7 kg is de boor gemakkelijk hanteerbaar en kan je er zonder al te veel moeite langdurig mee werken.

Het vermogen van de Universal Impact 800 is maximaal 800 Watt. Ruim voldoende voor de meest voorkomende boorklussen.

Door de geïntegreerde sensor schakelt de machine uit zodra de boor geblokkeerd wordt. Dit verhoogd de bescherming voor de klusser welke met de boor in de weer is. Door de huidige techniek word het toerental tijdens het boren constant op het zelfde toerental gehouden. Daarnaast is het toerental ook nog regelbaar zodat je dit kunt afstemmen op het materiaal waarop je wilt boren. Werk je op gladde oppervlakken zoals tegels of voor het indraaien van schroeven, kan je beter gedoseerd werken en het toerental iets terugschroeven.

Voor nog geen €100,- krijg je een sterke boor geschikt voor elke boorklus in en rond het huis. Buiten de dieptestop die word bijgeleverd zodat je niet te diep kunt boren krijg je ook een handige opbergkoffer.

Klopboormachine van Bosch met accu

Het is wat duurder maar echt een luxe als je zonder snoer kunt werken. Bosch bied ook een klopboormachine aan welke aangedreven word door een accu. Geïnteresseerd in snoerloos werken met een klopboormachine? Bekijk dan is de Bosch GSB. Samen met twee accu’s, een acculader, een opbergkoffer en voor de echte kluscowboys onder ons een holster, heb je voor €160,- een sterke draadloze klopboormachine.

Bosch klopboormachine met accu

Bosch combihamer / boorhamer

Er zit een klein verschil tussen een boorhamer en een combihamer. De combihamer word gebruikt voor beitelwerk, een boorhamer kan dit niet. Bij een combihamer kan je de boor verwisselen voor een beitel. Het gebruik van de beitelfunctie word ook wel de hamerfunctie genoemd. Zit de beitel op de combihamer, dan kan je gemakkelijk kleine muren of tegels weg ”hameren”. De Bosch PHB 2100 RE met een SDS-plus boorkop is een snelle, krachtige en veelzijdige combihamer.

combihamer

De PHB 2100 heeft een boorcapaciteit in diameter van 30mm in hout, 26mm in steen en 13mm in staal. Met doosboren in metselwerk kan dit wel tot 68mm. De slagkracht van de Bosch combihamer licht op 1,7 Joule. Deze boormachine is een wat zwaardere uitvoering tegenover de klopboormachine. Onlangs een enkele slagkracht van wel 2,6 Joule weegt het apparaat maar 3kg.

Een voordeligere combihamer kan je haast niet vinden. Voor pakweg €100,- ben jij al in het bezit van de Bosch PHB 2100 RE. De boormachine word geleverd met een opbergkoffer, een diepteaanslag en een extra handgreep. Werk te toch liever snoerloos en wil je een boorhamer met een accu i.p.v. een snoer? Kijk dan eens naar de Bosch UNEO Maxx. Een draadloze boorhamer en dat voor onder de €200,-.

Bosch combihamer snoerloos

Werk te toch liever snoerloos en wil je een boorhamer met een accu i.p.v. een snoer? Kijk dan eens naar de Bosch UNEO Maxx. Een draadloze boorhamer en dat voor onder de €200,-. Liever de kracht van een een combihamer maar toch met een accu? Bij Bosch is alles mogelijk. Zelfs voor een combihamer welke met een accu aangedreven word is de Bosch GBH een ontzettend sterke combihamer. Lekker flexibel door niet vast te zitten aan een draad kan je er op los hameren met de GBH. Doordat een combihamer veel stroom gebruikt worden er twee accu’s en een oplader meegeleverd. Door de accu’s af te wisselen in de oplader, kan je zonder problemen hele muren neerhalen. Deze professionele draadloze combihamer is wel wat aan de duurdere kant. Voor deze set ga je al snel richting de €500,-.

Bosch combihamer met accu
UNEO Maxx
Combihamer met accu
GBH

Garantie op een boormachine van Bosch

Bij de aanschaf van een nieuw gereedschap zit er meestal garantie op het product wat je hebt gekocht. Bij privégebruik krijg je standaard 2 jaar garantie op een boormachine van Bosch. Meld na het aanschaffen van een elektrisch gereedschap van Bosch je gereedschap zo snel mogelijk aan met je Pro360 account, de toegangsportal voor allerlei services van Bosch Een van de services is dat de 2 jaar garantie direct word verlengd met een jaar! Let hierbij wel op dat je het aanmelden binnen 4 weken na aanschafdatum doet, anders blijft de garantie op 2 jaar staan. Ben je benieuwd welke defecten onder de garantie vallen? Bekijk dan de garantievoorwaarden op de website Bosch-professionals of je Pro360 account. Wat zeker is, is dat gedurende de garantieperiode (of dat nu 2 of 3 jaar is) de reparatieservice van Bosch en het verzenden van het defecte apparaat volledig gratis is.

Meer boormachines van Bosch

Nog een kleine greep uit het assortiment boormachines van Bosch:

  • Advanced Impact 900 Schroef-/boormachine (groen)
  • GBM 13-2 RE Boormachine (blauw)
  • EasyDrill 1200 (groen)
  • GSR boor-/schroefmachine (blauw)
  • IXO V Basic 3.6V schroefmachine set (groen)
  • GSB klopboor-/schroefmachine (blauw)
  • PBH 2500 SRE SDS-plus Combihamer (groen)
  • GBH 2-28 F SDS-plus Combihamer incl. snelspanboorkop (blauw)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *