Wat is een bahco?

Bahco zelf is een merk. Ook is er een stuk gereedschap welke zijn naam aan dit merk te danken heeft. Dit gaan om een sleutel. Een verstelbare moersleutel om precies te zijn. Het verstellen van de moersleutel doe je middels een wormwiel. De orginele naam van de ze sleutel is de Engelse sleutel.

Wat is een bahco
Bahco

Je gebruikt de bahco het zelfde als een steeksleutel maar door het wormwiel is de reikwijdte van de sleutel verstelbaar. De sleutel kan binnen zijn bereik gebruikt worden voor elke vierkante of zeshoekige moer of bout.

De kop zit schuit tegenover het handvat. Dit is onder een hoek van 15° waardoor de deze gemakkelijker te gebruiken is in kleine ruimes.

Draai bij gebruik het wormwiel dusdanig dat de bek van de sleutel strak op de moer of bout past. Hiermee voorkom je beschadiging op de moer of bout. Hou tijdens het draaien het wormwiel vast zodat deze door de kracht niet teveel kan verspringen.

Moet je de sleutel maximaal opendraaien voor een bepaalde moer of bout, dan is de sleutel te klein.

Door de verstelbare grote is de bahco een handig gereedschap om te hebben. Een steeksleutel is wel altijd sterker dan de bahco en brengt minder schade toe bij foutief gebruik.

Hoe duur is een bahco?

De prijzen van een bahco lopen behoorlijk uiteen. De prijs is afhankelijk van het materiaal waar de bahco van gemaakt is. Voor de doe-het-zelver is een bahco van €13 prima. Wil je het gekker maken? Dat kan. Je kunt deze sleutels kopen tot over de €100. Vraag jezelf af wat je nodig hebt.

Opzoek naar een bahco? Vind hier een Bahco van goede kwaliteit.