Wat is een accuboortol?

Een accuboortol of machine is een elektrisch gereedschap. De energie krijgt de accuboortol van een accu welke onder het handvat zit. Een accuboortol kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. De meest voorkomende werkzaamheden met een accuboortol word voornamelijk gebruikt als schroevendraaier of als boormachine. Als boormachine is dit een geschikt gereedschap voor de wat lichtere boorwerken. Om in steen te boren is een accuboortol wat minder geschikt maar zeker mogelijk.

Wat is een accuboortol
Accuboortol

Over het algemeen hebben accuboortollen een zo genoemde snelspankop. Dit is het draaiende gedeelte van de boor waar een bithouder in geplaatst kan worden. Hierdoor kan je verschillende bitjes of boren op de accuboortol bevestigen. Hierdoor is dit gereedschap ontzettend flexibel inzetbaar.
Achter de kop zit een slipkoppeling. De aangegeven cijfers geven aan met welke weerstand (maximale koppel) er gewerkt kan worden. Met andere woorden, zo kan je instellen met hoeveel kracht een schroef ingedraaid wordt.

De slipkoppeling kan ook zo worden ingesteld dat deze niet slipt. Naast de cijfers word dit vaak aangeduid met het symbool van een spiraalboor. Deze stand gebruik je als je de accuboortol wilt gebruiken als boormachine.

De accu op een boortol kan veelal worden uitgenomen. Het opladen van de accu gebeurt dan op een los laadstation.
Als je van plan bent om de accuboortol veel te gebruiken, dan is het verstandig om een extra accu te hebben. Zo kan je de ene accu opladen terwijl je de andere gebruikt.

Meer informatie over verschillende accuboormachines? Lees dan dit artikel over verschillende boormachines.

Hoe duur is een accuboortol?

Een standaard uitvoering van een accuboortol koop je voor zo’n €70. Helaas ben je daar niet voor klaar. Je hebt een accu nodig, oplader en verschillende bits. Kijk en vergelijk door op onderstaande merken te klikken.

Ben je opzoek naar een mooie doppenset inclusief verschillende bits? In dit artikel worden verschillende doppensets met elkaar vergeleken en beoordeeld.

Boormachine van HiKOKI logo
Boormachine van Bosch kopen
Metabo boormachine kopen
dewalt logo
Black + Decker boormachine kopen
Boormachine van Milwaukee kopen
Makita boormachine