Wat is een plintentang?

Een plintentang welke ook wel bekend is als plintenschaar of verstekschaar, wordt gebruikt om plinten mee te knippen. Na het leggen van laminaat wil je de randen mooi afgewerkt hebben. Dit doe je door plinten erop aan te brengen.

Wat is een goede plintentang?

Zoals de naam al zegt, gebruik je een plintentang om plinten op de juiste maat te maken. Doordat de plintentang in verschillende hoeken instelbaar is, kan je plinten gelijk in verstek knippen. Een plintentang kan ook gebruikt worden voor het op maat knippen van bijv. houten lijsten.

Waarvoor gebruik je een plintentang?

Je kan plinten op maat maken met een zaag of met een plintentang. Welke manier je ook gebruikt, je zal altijd goed moeten meten. Als je een zaag gebruikt, is de kans groot dat je gekartelde randen krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat de plinten niet mooi op elkaar of het laminaat aansluiten. De plintentang is hier de beste optie voor. Met een plintentang werk je veel sneller en netter. Een goede plintentang knipt plinten gemakkelijk in één keer door. En plintentang is doorgaans een betere optie dan zagen.

De maximale hoek waar een plintentang op ingesteld kan worden is ook van belang. Sommige plintentangen hebben een beperkte hoek. Let hier goed op voordat je een plintentang koopt.

Wat is een goede plintentang?

Als je plinten op maat wilt maken met een plintentang moet je rekening houden met de dikte van plinten. Een normale plintentang kan plinten knippen tot vaak maximaal 6mm dik. Als je houten plinten wilt, moet je ook rekening houden met het houtsoort. Sommige exotische hardhoutsoorten zijn ook niet te knippen met een plintentang. Informeer goed bij de plintenleverancier of je kan knippen of moet zagen.